adres : Bedrijvenweg 33
7442 CX NIJVERDAL
telefoon :
+31 (0)548 614798
fax
:
+31 (0)548 596151
e-mail adres
:
info@lutebrouwer.nl

ONZE PRODUCTEN

WELKOM OP DE WEBSITE VAN LUTE BROUWER OVENTECHNIEK

Na jaren ervaring in de bakkerijoven-branche zijn wij in 1992 gestart met het verlenen van 24-uurs service en onderhoud van elk type oven en brander in de bakkerij-branche.

Vanaf 1993 vertegenwoordiging van MACADAMS ovens. Leverancier van verschillende type ovens voor de bakkerijbranche, maar gespecialiseerd in rotatieovens.

Nieuw in ons assortiment is de Beko Stone oven. Dit is een gebruiksvriendelijke inschietoven.

Tevens vertegenwoordiging IrTech leverancier van REMRIJSKASTEN van verschillende afmetingen.

Daarnaast verkopen wij gebruikte, geheel gereviseerde ovens.Naast ovens leveren wij o.a. op maat gemaakte.

  • Narijskasten
  • RVS wasemkappen
  • RVS Platen- en bussenwagen
 
Nieuw Design

De MACADAMS rotatie-ovens hebben een nieuw design. Deze zijn uitgerust met een Touch Screen computer en hebben een frisse uitstraling.

 
Nieuw in ons assortiment is de BekoStone oven

Bekostone
De Bekostone is een stenenvloeroven met 6 stenen vloeren die door een ononderbroken heetwatersysteem verhit worden. Uniek is dat de etageszwevend zijn gemonteerd; het laden en lossen van de Bekostone bestaat enkel uit het in- en uitrijden van een ovenwagen voorzien van platen en/of koppels. Er is plaats voor 2 ovenkarren per charge, een totaalcapaciteit van 120 broden (2 x 60 broden). Het sluiten van de ovendeur zorgt er voor dat de bodemplaat zakt en de ovenwagens zo ver dalen dat de koppels en platen direct op de stenen vloer komen te liggen. De directe hitteoverdracht van de stenen vloer op de (koppels of platen met) broden zorgt voor het beste bakresultaat. Voor het direct op de stenen vloer bakken met koppels en platen is dus geen speciale ovenwagen (met stenen platen) meer nodig. Ook is het met de Bekostone mogelijk direct op de vloer te bakken, zonder gebruik te maken van koppels en platen. Voor het gemakkelijk en snel laden en lossen van de broden is er een speciale inschietwagen beschikbaar. Het heetwatersysteem van de Bekostone bestaat uit een ononderbroken ringleiding die het mogelijk maakt dat het hete water constant in beweging is. Dit zorgt voor statische hitte, overal gelijkmatig, zonder gebruik te maken van een circulatieventilator.

Energiezuinig, kosten- en ruimtebesparend
De branderkamer wordt op een traditionele wijze met vuurvaste stenen gemetseld. De op deze wijze vervaardigde branderkamer heeft een enorme warmteopslag en daarom laat de Bekostone slechts een minimale temperatuurdaling zien bij het wisselen van charges. De Low-Nox brander heeft een hoog rendement en is zuinig in verbruik. De Low-Nox brander kan gelijktijdig met de Beko-oven onderhouden worden, hier hoeft niet apart een gespecialiseerd bedrijf voor ingeschakeld te worden. Elke etage afzonderlijk is voorzien van stoom. De producten in dezelfde charge op diverse etages krijgen altijd de juiste verdeling en de juiste hoeveelheid stoom. De prijs van de Bekostone is zeer concurrerend en is een ideale vervanging voor ovens met een vergelijkbare bakaard, zoals inschietovens, heetwaterovens en thermische olieovens. De Bekostone beslaat maar een klein oppervlak, is gemakkelijk ter plaatse op te bouwen en is zeer onderhoudsvriendelijk uitgevoerd (lees: zeer lage onderhoudskosten). Geen pompen, kleppen, ventielen, ventilatoren, elektrische circuits in de bakruimte, expansievaten of olie verversen.

 
Nieuw bezoekadres

Wij zijn te vinden op een nieuwe locatie. Het adres is Edisonstraat 7, 7442 DB te Nijverdal.

 

ONZE MERKEN

baking irtech unox logowomax
ontwerp & realisatie: Nofarmer, internet- & mediadiensten